De Wageningse Berg | FC Wageningen

FC Wageningen... Dat is ver voor onze tijd want de club speelde in 1992 voor het laatst een wedstrijd in de eerste divisie, een faillissement kostte de Gelderse club destijds het profvoetbal. Zodoende komt de club, met 2 seizoenen eredivisie ervaring, alleen nog in de statistieken voor.

Toen we in het voorjaar van 2005 een wedstrijd van  Go Ahead Eagels bezochten, pakten we 's-middags voor de wedstrijd nog even de bus naar Wageningen. We hadden één groot oerwoud op de tribunes verwacht maar bij aankomst bleek dat vrijwilligers het stadion kort voor ons bezoek flink onder handen hadden genomen zodat het enigszins weer gebruikt kon worden. De reden dat het stadion in al die jaren niet is afgebroken heeft te maken met de ligging in een beschermd natuurgebied waardoor huizenbouw uit den boze is. Door de jaren heen zijn er plannen geweest om het bijvoorbeeld om te toveren tot een evenemententerrein of een ijsbaan, maar vooralsnog is het daar niet van gekomen. Zo nu en dan wordt het stadion nog wel gebruikt voor evenementen zoals de introductiedagen van de Wageningen Universiteit.

Nadat we een rondje hebben gelopen en wat foto's hebben geschoten komen we twee mannen op leeftijd tegen die de hele opknapbeurt op touw hebben gezet, ze laten ons wat oude spullen zien en vertellen wat over vroeger, beiden hebben namelijk voor FC Wageningen gespeeld. Na een uurtje verlaten we het terrein en pakken de bus terug naar Deventer.