Stadions Spanje

Estadio Santiago Bernabéu | Real Madrid C.F.

Santiago Bernabéu is het stadion van Real Madrid. De stadioncapaciteit is 80.354. In 1947 werd dit stadion in gebruik genomen. Het stadion is vernoemd naar de clubvoorzitter die in die tijd het geld leende om het stadion te kunnen financieren.

Lees meer...

 

Estadio Teresa Rivero | Rayo Vallecano S.A.D.

Na 's ochtends Bernabéu te hebben bezocht nemen we na de middag de metro naar Portazgo, het station ligt op een paar honderd meter van het stadion van op dat moment Segunda Divisionclub Rayo Vallecano. Hoewel het stadion nog niet zo oud is (geopend in 1976) ligt het wel middenin in een woonwijk, zoals het hoort dus. Estadio Teresa Rivero, vernoemd naar de eerste vrouwelijke president van een voetbalclub in Spanje, kan 15500 mensen herbergen.

Lees meer...

 

Coliseum Alfonso Perez | Getafe C.F.

Getafe Club de Fútbol komt uit de Madrileense voorstad Getafe. Getafe speelt in het Coliseum Alfonso Perez stadion. Dit stadion biedt plaats aan 17.700 toeschouwers. Getafe is opgericht in 1983 en sinds 2004 spelen ze in de Primera division. Het stadion is vernoemd naar een de bekende voetballer Alfonso Perez die uit Getafe komt. In Getafe is hij een held en dat terwijl hij nooit voor of tegen Getafe heeft gespeeld.

 

Lees meer...