Standard Luik - Lierse SK 3-0

23-11-2012

Het was eindelijk weer eens zover, een weekendje dat we zelf niet hoeven te voetballen. Een uitstekende gelegenheid om weer eens een voetbalweekendje te houden. Het feest begint met Standard Luik – Lierse SK. Om 13.00 uur zetten we koers richting het zuiden om eerst nog andere BGers op te pikken die in andere delen van het land wonen.

 

Na het enig oponthoud onderweg komen we ongeveer een uur voor de aftrap aan. De auto wordt op typisch Belgische wijze geparkeerd, dat wil zeggen pal voor een voordeur en maar hopen voor diegene dat die niet afhankelijk is van rollater of roelstoel. Mocht dat wel het geval dan kan diegene een paar uurtjes niet de deur uit of in.  Het uurtje voor de wedstrijd biedt ons nog voldoende tijd voor nog biertje in de buurt van het stadion. Daar is ook voldoende gelegenheid voor want op meerdere plaatsen rond het stadion knalt de muziek uit de spiekers de straat op en vloeit het bier uit de tap. That’s the way we like it. Waarom kan dat nou niet in Nederland? Na enkele biertjes gaan we op zoek onze plekken in het stadion. Van buiten zag het stadion er al tof uit en van binnen is die het ook zeker een echt voetbal stadion. De stijl is een beetje een mix van typisch Engels en typisch Spaans. De tribunes staan dicht op het veld en zijn vooral bovenin verrekte stijl waardoor men overal in het stadion een uitstekend uitzicht heeft.

In de opstelling van Standard Luik komen we geen bekende namen meer tegen van enkele jaren geleden. Inmiddels zijn de smaakmakers Dufour, Witsel, Jovanovic, Mbokani en Carcela vertrokken. De huidige grote namen bij Standard zijn nu Ogunjimi, Bolat, Gonzalez, Van Damme en Ezekiel schijnt het nieuwe grote talent te zijn. Door blessures spelen alleen de laatste twee mee. Bij Lierse SK herkennen we alleen de namen van Chris de Wree (ex-Roda) en Arjan Swinkels van Willem II. Deze twee staan echter niet in de basis.

Dan de wedstrijd zelf. De eerste helft staan we op de onderste ring en speelt Standard Luik in onze richting. Vlak achter de goal hebben we uitstekend zicht op de aanvallen en goals van Luik. En de aanvallen volgen elkaar in rap tempo op en over de 3 goals mogen we ook zeker niet klagen. Goed voetbal en goals is niet echt wat we gewend zijn van voetbal tripjes. In de rust besluiten we om eens een andere ring uit te proberen, gezien het feit dat Standaard Luik nu toch niet meer naar ons toe voetbalt. Vanaf de tweede ring hebben we beter zicht over het gehele veld. Echt nodig was het echter niet omdat de tweede helft nooit echt los komt. Lierse SK is in de tweede helft zelfs ietsje beter. Uiteindelijk wordt er in de tweede helft niet meer gescoord en blijft het bij 3-0.

Na de wedstrijd drinken we nog een biertje in de buurt van het stadion en trekken vervolgens nog het gezellige centrum van Luik in. Al met al is de conclusie dat de combinatie van een wedstrijdje en op stap gaan in Luik zeker de moeite waard is.