Tramere Rovers - Shrewsbury Town 0-2

 

Tranmere – Shrewsbury is de eerste wedstrijd in een serie van 5 wedstrijden op rij van een heel lang voetbal weekend. Ongeveer een jaar nadat we het stadion hebben bezocht op een niet wedstrijd dag komen we nu terug voor een wedstrijd. We kopen een kaartje voor de Upper Kop en dat een schappelijke prijsje van 5 pond. Dat soort prijzen maken we niet vaak mee. Zeker niet in Engeland. Door de lage prijs is het aantal toeschouwers omhoog geschoten  van 6000 gemiddeld naar 9000. Een andere mooie bijkomstigheid is dat we vanaf The Upper Kop ook nog mooi uitzicht hebben over nachtelijke skyline van Liverpool dat aan de andere kant van de Mersey ligt.

De wedstrijd begint vrij slecht voor de thuisploeg omdat Palmer lomp inkomt en na 5 minuten al kan gaan douchen. Alsof dat nog niet erg genoeg is besluit keeper Williams er nog een schepje bovenop te doen door een flinke blunder te begaan waardoor de van Sheffield United over gekomen Chris Porter makkelijk kan scoren tijdens zijn debuut. Door de numerieke overmacht is Shrewsbury de rest van de eerste helft de betere ploeg. Na de wonderdrankje in de rust is Tramere Rovers dat met 10 man speelt zelfs de betere ploeg totdat Shrewsbury in de 67e minuut vanuit een corner de 0-2 scoort. Daarna is het gedaan met de weerstand van Tranmere en wordt de wedstrijd simpel uitgespeeld door Shrewsbury.

Door het verlies in nota bene eigen huis wordt Tranmere terug geworden naar de 5e plaats in de competitie in de League One. De comptitie duurt nog lang dus nog niet alles is verloren. Dus voor de rest van de competitie: Come on Tranmere!!