Stadion Strelecky ostrov | Ceske Budejovice

SK Dynamo Ceske Budejovice speelt in de Gambrinus Liga. De hoogste afdeling van het Tsjechische voetbal. De club komt uit de stad Ceske Budejovice. SK Dynamo Ceske Budjovice speelt haar wedstrijden in het Stadion Strelecky ostrov. Sinds 2003 draagt het stadion de sponsornaam: E.ON stadion. Een van de bekendste voetballers van Ceske Budejovice is Karel Poborsky. Momenteel is hij voorzitter van deze club. Ceske Budejovice speelt in de kleuren roze zwart.

Het stadion is gebouwd in 1940 en had toen een capaciteit van 12.000 plaatsen. In 2003 was het noodzakelijk om het stadion te moderniseren. Het stadion heeft nu alleen zitplaatsen waardoor ook de capaciteit is gedaald naar 6.746. Het stadion heeft een prachtige lichtblauwe kleur en op twee tribunes een golfend dak. De hoofdtribune staat los van de overige tribunes en is wat simpeler opgezet. Een modern en simpel stadion wat veel weg heeft van een betonnen bak. De lichtblauwe kleur en de golvende daken maakt het nog een aardig stadion.

We hebben dit stadion bekeken tijdens onze vakantie. We moesten hiervoor over een hek klimmen wat erg gemakkelijk ging. We konden in alle rust het hele stadion bekijken omdat er niemand op het complex was.