Vicarage Road | Watford

Vicarage Road is een typisch Engels stadion. De tribunes zijn allemaal verschillend en dit zorgt voor een rauwe sfeer. Een echte voetbalsfeer. Het stadion kan niet in zijn geheel gebruikt worden omdat er nog steeds veel staanplaatsen zijn. De capaciteit bedraagt 19 920 en wordt sinds 1922 bespeeld door Watford FC. In 2003 was de club genoodzaakt het stadion te verkopen, maar was in 2005 in staat het weer terug te kopen met hulp van de supporters en zanger Elton John. Het project kreeg de naam 'Let's Buy Back The Vic'.

The Main Stand is de meest opvallende tribune van de vier. De tribune bestaat uit drie verschillende gedeeltes. Een deel met een vlak dak, een deel met een puntdak en een deel zonder dak. The Main Stand is de enige tribune die nog onderdelen bevat van het oorspronkelijke stadion zoals gebouwd in 1922. 3 500 plaatsen stammen uit 1922. In 1969 werd een nieuw gedeelte aan de tribune toegevoegd. Dit gedeelte herbergt 1 700 plaatsen. In 1982 werd hier nog een deel aangebouwd. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat de tribune was zoals hij nu is. In 2004 werd een deel van de tribune gesloten om veiligheidsredenen. Er zijn plannen om de tribune in de komende jaren te verbouwen.

Zelfs op de wedstrijddag is het mogelijk om twee uur voor aanvang van de wedstrijd nog even het stadion te bezichtigen. De poorten staan gewoon open en je krijgt de kans om rustig op de tribune te staan. Uiteraard heb je wel een kaartje nodig om een wedstrijd te bezoeken, deze kun je voor de wedstrijd kopen bij de receptie. We hebben de wedstrijd Watford - Burnley bezocht.