Watford - Burnley 3-0

De eerste avond dat we in London zijn wacht ons direct een wedstrijd in de Championship. Watford speelt thuis op Vicarage Road tegen Burnley. De traditieclub uit Burnley speelt in Claret and Blue en heeft een aantal spelers die we kennen uit de Eredivisie. Burnley doet het aardig dit seizoen en staat op een negende plek. Ze hebben nog alle kans om te stijgen naar een play-off plek. Watford doet het een stuk minder dit seizoen. De club die nog niet zo lang geleden in de Premier League uitkwam staat nu 20e.

We gaan op de bonnefooi richting het stadion. We hebben vantevoren geen kaarten kunnen halen, maar met een beetje geluk is deze wedstrijd niet uitverkocht. Via de fanshop waar we onze fanartikelen inslaan, een shirt kost maar 10 pond, bereiken we de receptie. Voor 25 pond kunnen we een kaartje kopen. Dit doen we dan ook direct en zo zijn we verzekerd van een plek op de eerste ring van de Vicarage Road Stand. De hoofdtribune van het stadion.

Het is deze dag al vroeg donker en dus zal de wedstrijd geheel in kunstlicht worden afgewerkt. Vooraf waagt een aantal van ons nog een gokje. Uit de quotering blijkt dat Burnley vandaag favoriet is. Wij zetten in op een 3-1 overwinning van de thuisploeg. Om 20 uur begint de wedstrijd. Bij Watford zit topscorer Priskin op de bank. Verrassend want hij is de laatste weken in vorm. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter James Linington zoekt Watford de aanval. Eerst raakt men nog de lat, maar in de tweede minuut vindt McAnnuf het net al. Een bliksemstart op deze koude avond. De temperatuur ligt rond het vriespunt, toch weerhoudt dit een aantal Engelsmannen er niet van om in een t-shirtje langs de lijn te zitten.
In de rest van de eerste helft is Burnley de betere partij, maar het komt niet tot uitgespeelde kansen en een goal zit er dan ook niet in.

In de rust is er tijd om even te snacken. Een broodje worst is het enige dat ze hebben.

In de tweede helft gaat de wedstrijd zeer gelijk op. De wedstrijd lijkt echter wel een beetje dood te bloeden, doordat het duel zich vooral rond de middenlijn afspeelt. In de 76 minuut doet de Watford manager een gouden greep door Priskin in het veld te brengen. Binnen een minuut gooit hij de wedstrijd knap in het slot. Hij krijgt een bal aangespeeld tussen twee man door, houdt zijn directe tegenstander aan de buitenkant en schuift de bal uit de draai binnen. Doelman Jensen is kansloos. In de 94e minuut was het opnieuw Priskin die een kans afrondde. Hij krijgt de bal in de diepte aangespeeld, is zijn directe tegenstander te snel af en schiet de bal in de verre hoek binnen. Watford was vandaag dodelijk want bijna alle kansen werden verzilverd. Als ze dat vaker zouden doen, zouden ze in ieder geval een stuk hoger op de ranglijst staan.

We gaan na het laatste fluitsignaal naar de metro om richting hostel te gaan of in ieder geval de pub vlakbij het hostel. We maken het niet te gek vandaag want de volgende dag hebben we een druk programma!