RFC Antwerp - Sint Truiden (Gestaakt)

01-03-14

In 2009 en 2012 waren we al eens in een lege Bosuil geweest en we waren het er toen al over eens dat we hier eens een wedstrijd moesten bezoeken. Anderhalf jaar later is het dan zover, we wilden deze pot eigenlijk combineren met RC Lens maar hun thuiswedstrijd ging naar de maandagavond.

We parkeren de auto op vijf minuten lopen van het stadion, eenmaal bij het stadion aangekomen blijkt dat de Antwerp supporters deze wedstrijd hebben aangegrepen voor protestacties tegen het jarenlange slechte beleid. De lange zijde zal 15 minuten leeg blijven. De hoofdtribune zal ook leeg blijven al heeft dat een hele andere reden, wegens instortingsgevaar blijft deze tribune gesloten al is een stukje staantribune wel open voor publiek. De gasten uit Sint Truiden staan op een vierde plaats, een plek die aan het eind van seizoen recht geeft op playoffs voor promotie naar de Eerste Klasse. FC Antwerp staat met 14 punten minder op een uitzichtloze achtste plaats.

Dan de wedstrijd, Trainer Jimmy Floyd Hasselbaink laat met Calabro, Tano en Maynard drie Nederlanders in de basis starten, bij de gasten komt alleen ex- Nac goalie Davy Schollen ons bekend voor. De eerste grote kans is voor de bezoekers, maar Aoulad krijgt voor open goal de bal er niet in, zeven minuten later krijgen de gasten een penalty nadat er een Sint Truidenaar is neer gehaald in de zestien. Dufer schiet de strafschop feilloos binnen en zet zo de bezoekers op voorsprong. Als FC Antwerp net weer heeft afgetrapt, vliegen er opeens een paar fakkels het veld op. Gegooid vanuit de tunnel van de lege tribune, de protesterende Atwerpsupporters komen nu ook de tribune op maar de scheids besluit de wedstrijd even stil te leggen. Tijdens de ingelaste pauze rennen er nog een aantal thuissupporters het veld tot grote woede van de andere tribunes. Als na een klein kwartiertje de rust weer wat is weder gekeerd besluit de arbiter weer verder te spelen maar als we net weer tien minuten onderweg zijn vliegen er vanuit de tunnel opnieuw een paar fakkels het veld op. Hierop wordt de wedstrijd definitief gestaakt na een slordige 25 minuten spelen. De wedstrijd zal na Belgische regels worden omgezet in een 0-5 nederlaag. Wij nemen nog even kijkje op de tribune waar de ongeregeldheden begonnen, terwijl we daar nog even wat foto's schieten gaan de supporters onderling nog even op de vuist. We gaan weer terug naar de auto om even na middernacht terug te keren in Groningen.