FC Sankt Pauli - FSV Frankfurt (2-1)

Doordat onze eigen FC op zondag zal strijden in de noordelijke derby besluiten we om op zaterdag een wedstrijdje van FC Sankt Pauli te bezoeken. Deze club staat al lang op ons verlanglijstje. We vertrekken zaterdag 14 september om 8 uur 's ochtends vanuit Groningen richting Hamburg. Even na 11 uur rijden we de wijk Sankt Pauli binnen en parkeren de auto ergens in een straatje achter de roemruchte Reeperbahn. Aangezien de wedstrijd al om 1 uur wordt gespeeld besluiten we om alvast de bestelde kaarten bij de kassa op te halen, zodra we de kaartjes hebben lopen we met een biertje in de hand rond het stadion richting de Nordtribune. Buiten het stadion is het een aardig vervallen pauperbende, geheel in de stijl van de wijk Sankt Pauli. Het is een mengelmoes van bobo's, gaastra kakkers, hippie's, punkers, studenten en toeristen.

 

Fc Sankt Pauli (ook wel 'die Kiezkicker' genoemd) komt uit in de 2. Bundesliga en speelt haar thuiswedstrijden in het Millerntor stadion. Dit stadion ligt uiteraard in de wijk Sankt Pauli die in de volksmond ook wel 'der Kiez' wordt genoemd, vandaar de bijnaam van FC St Pauli 'die Kiezkicker'.

Tegen half 1 gaan we het stadion alvast binnen zodat we voordat we de tribune op gaan nog snel ff een echte Duitse curry gewurz kunnen eten. De wedstrijd is net 3 minuten onderweg als John Verhoek de 1-0 tegen de touwen jaagt. Deze stand blijft tot de rust op de borden staan maar dat mag het fanatieke thuispubliek niet deren. De hele wedstrijd wordt er gezongen en is het eigenlijk geen minuut stil en dat slaat ook over op de spelers op het veld,ondanks dat er verder niet gescoord wordt in de eerste helft is het toch wel een erg leuke wedstrijd om naar te kijken met veel strijd en inzet en een aantal kansen aan beide kanten. Helaas is vaak de eindpass niet goed op maat of is men slordig in de afwerking. Na rust is het wedstrijd beeld hetzelfde als voor rust al lijkt St Pauli wat feller wat uiteindelijk in de 58e minuut resulteert in een doelpunt door middenvelder  Marc Rzatkowski. Een minuut of 10 later scoort Kapllanis en brengt de bezoekers uit Frankfurt daarmee weer terug in de wedstrijd maar de zege komt niet echt meer in gevaar voor 'die Kiezkickers'. Door deze overwinning staat FC St Pauli op een verdienstelijk 6e plaats met 11 punten uit 7 wedstrijden en 3 punten achter op nr 1 Union Berlin.

Al met al was het een prachtige ervaring om een wedstrijd van Sankt Pauli te beleven. Na de wedstrijd glippen we nog even aan de lange zijde het stadion binnen voor een paar mooie overzicht foto's en vertrekken daarna maar weer eens richting het altijd mooie Groningen.