SC Preussen Munster - SV Elversberg 2-1

15-02-2014

Op zaterdag 15 februari besluiten we maar weer eens een wedstrijdje in Duitsland te bezoeken, de keus valt op Preussen Munster dus vertrekken we zaterdag ochtend rond half 11 vanuit Groningen voor een ritje van een kleine 2 uur naar Munster. Tegen half 1 arriveren we in Munster en gaan op zoek naar het stadion maar aangezien dit een vrij klein stadionnetje is zijn we er al voorbij gereden tegen de tijd dat we de lichtmasten tussen de bomen door spotten.

 

SC Preussen Munster is in 1906 opgericht en komt sinds 2011uit in de Duitse 3e Liga. Bij de oprichting sloot de club zich aan bij de West-Duitse voetbalbond en kwam tot 1981 met wisselend succes uit in de 2 hoogste klassen. Bij de oprichting van de Bundesliga in 1963 plaatste SC Preussen Munster zich verrassend voor deze nieuwe landelijke competitie en de eerste thuiswedstrijd op 24 augustus tegen Hamburger SV in het Preussenstadion trok maar liefst 40.000 toeschouwers. Tijdens de wedstrijd stonden we naast een oud mannetje die bij deze legendarische wedstrijd aanwezig was; ons Duits is niet echt uitstekend maar als we deze man moeten geloven stonden de toeschouwers bovenop het dak van de (enige) aanwezige tribune en in de lichtmasten. SC Preussen Munster kon helaas maar 1 seizoen genieten van de Bundesliga want in dat seizoen werd men voorlaatste waardoor ze degradeerden en nooit meer terug zouden keren. Lange tijd speelden ze vooral in 2e Liga maar in 2006 werd gedegradeerd naar de 4e Liga. In 2011 werd SC Preussen Munster kampioen en dwong promotie af naar de 3e Liga waar ze sindsdien een middenmoter zijn.

 

Dan de wedstrijd waar we voor zijn gekomen; Na de 3-0 nederlaag tegen Holstein Kiel hadden de Munsteraner wat goed te maken voor eigen publiek tegen SV Elversberg. Uiteindelijk werd een hard bevochten 2-1 overwinning uit het vuur gesleept. Nadat Felix Luz de gasten op voorsprong bracht toonde de ploeg van trainer Ralf Loose veerkracht en bracht Dennis Grote SC Preussen Munster voor rust weer op gelijke hoogte. Na de nodige Warsteiners en bratwurst in de rust zagen we in de tweede helft Marcus Piossek kort na rust de Munsteraner op voorsprong zetten . Af en toe was het nog wel aardig billen knijpen tijdens de rest van de tweede helft maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Door de drie punten binnen te slepen voor 6258 toeschouwers in het Preußenstadion was SC Preussen Munster in staat om een ​​beetje lucht te krijgen in strijd tegen degradatie.
Momenteel staan de Munsteraner op de 13e plaats met 9 punten voorsprong op nummer laatst 1. FC Saarbrucken met nog 13 wedstrijden te gaan.