RB Leipzig - Fortuna Dusseldorf 2-1

Op de terugweg van de uitwedstrijd tegen Liberec besloten we om het rustig aan te doen en eerst te overnachten in Leipzig. Niet geheel toevallig moet één van de plaatselijke voetbalclubs ook 's-avonds thuis spelen. Op het programma staat RB Leipzig - Fortuna Düsseldorf.

We proberen in eerste instantie kaarten te bemachtigen voor een van de korte zijdes. Maar die zijn aan beide kanten uitverkocht, dus kiezen we vervolgens voor het uitvak. Fortuna Düsseldorf staat er om bekend om altijd veel uit supporters mee te nemen, dus verwachten we ook een sfeervol uitvak. Eenmaal in het uitvak blijkt het mee te vallen met de belangstelling omdat de Ultras van Düsseldorf de wedstrijd boycotten. Hoewel RB officieel staat voor Rassen Ball, doet de club er alles aan om zich te profileren als Reb Bull Leipzig als verwijzing naar de eigenaar. Het commerciële karakter van de club, die ontstaan is door in 2009 de vijfdeklasser SSV Markranstadt op te kopen, stuit de Düsseldorf Ultras om begrijpelijke redenen tegen de borst. Ze willen daarom de club niet verder sponsoren door het kopen van kaarten. Zodoende is het uitvak voor Duitse begrippen maar matig gevuld met zo'n 300 tot 400 uitsupporters.

Dan het voetbal gedeelte. Waar RB Leipzig bezig is naar de top te klimmen van de 2. Bundesliga, is Fortuna Dusseldorf bezig aan een slecht seizoen en moet vrezen voor degradatie. Alleen bij Fortuna Dusseldorf komen we een bekende naam tegen voor de gemiddelde Nederlandse voetbal supporter, namelijk Mike van Duinen. Zoals vaker dit seizoen speelt Dusseldorf een moeizame wedstrijd, op slag van rust scoort Leipzig de 1-0. Na rust weet Leipzig de voorsprong uit te breiden naar 2-0. Een kwartier voor tijd komt Dusseldorf nog wel terug en probeert het er nog een slot offensief uit te persen maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. Al met al was het een wedstrijd vergelijkbaar met Eredivisie niveau, niet super hoogstaand maar ook niet slecht.