Crystal Palace - Newcastle United 1-1

11-02-15

Op dag 2 van onze roadtrip naar Londen staat de wedstrijd Crystal Palace tegen Newcastle United op het programma. Nadat we aan het einde van de ochtend vanuit Crawley zijn vertrokken rijden we via Brighton, Aldershot en Woking naar Selhurst Park in Zuid-Londen. We parkeren de auto bij het hotel en lopen richting Selhurst Park, onderweg komen we een gezellig drukke pub tegen en we kunnen de lokroep van de heerlijke koude pintjes niet weerstaan dus duiken de pub in. Eenmaal genietend van onze eerste pintje blijkt dat supporters van de 'Eagles' en de 'Magpies' samen aan het bier tanken zijn. Er wordt over en weer gezongen maar alles in een gemoedelijke sfeer, zo kan het dus ook!

Zo'n drie kwartier voor de aftrap begeven we ons richting het stadion. Als we onze plekken hebben gevonden blijkt dat we tegen een soort van hangend balkon aan kijken waar de tv camera's op staan waardoor we helaas nauwelijks zicht hebben op de rest van het stadion en zelfs in een vliegtuig van Ryan Air heb je meer been ruimte maar verder is het een prachtig stadion met een geweldige sfeer!

De wedstrijd zelf is een genot om naar te kijken en het spel golft op en neer. Beide teams maken er een aantrekkelijke wedstrijd van en maken beiden aanspraak op de openingstreffer. Na ongeveer 20 minuten spelen kopt Fraizer Campbell een vrije trap van Jason Puncheon prachtig binnen maar helaas wordt het doelpunt afgekeurd omdat Campbell buitenspel zou hebben gestaan. Vlak voor rust komt Newcastle United op voorsprong nadat Darryl Janmaat opstoomt langs de zijlijn en de bal voorgeeft op Cisse die hem vervolgens achter doelman Julián Speroni plaatst. Janmaat had zich in de eerste helft al niet erg geliefd gemaakt bij de Palace supporters door naar het thuispubliek te spugen. In de tweede helft is Crystal Palace de bovenliggende partij maar het ontbreekt aan precisie in de afronding. Na een uur spelen beginnen de thuis supporters te roepen om een rentree van Yannick Bolasie, in de 67e minuut komt de Franse Congolees met rugnummer 7 onder luid applaus binnen de lijnen en drukt gelijk zijn stempel op de wedstrijd. In de 71e minuut geeft hij de bal vanaf de zijlijn voor op Campbell die de bal fraai in het net achter Krul schiet. Recht voor de neus van de fanatieke aanhang op de prachtige tribune de 'Holmesdale'. Het restant van de wedstrijd gaat de thuisploeg op zoek naar de winnende en zorgt Bolasie voor het meeste gevaar. Na 94 minuten fluit scheidsrechter Andre Marinner voor het einde van de wedstrijd en zien de aanwezige 25.118 supporters de 'Eagles' met 1-1 gelijk spelen tegen de 'Magpies'. Er had meer ingezeten voor Crystal Palace en beide teams schieten weinig op met dit gelijke spel. Palace blijft op de 13e en Newcastle blijft op de 11e plaats staan.

Al met al was het wel een leuke wedstrijd om te zien en we hebben genoten van de sfeer. We komen zeker nog een keertje terug maar dan liefst op de Holmsdale End achter het doel.