Wolverhampton Wanderers - Bristol City 2-1

Vliegen vanaf Eelde naar Southend was goed bevallen. Goede reden om er direct na de februaritrip nog een vlucht te boeken. In de Championship moet Wolverhampton Wanderers thuis tegen Bristol City. Dat leek ons een mooi affiche met de mogelijkheid om onderweg nog enkele stadions te bezoeken waar we anders niet zo snel zouden komen.

Na onderweg meerdere stadions bezocht te hebben arriveren we ruim op tijd bij het station en hebben we nog genoeg tijd over voor een pintje en wat stadionvoer in één van de pubs in de buurt van het stadion. In het verleden speelde de thuisclub voornamelijk in de Premier League. Helaas is de club de laatste 10 jaar voornamelijk terug te vinden op het Engelse tweede niveau. Het stadion is nog altijd wel één waar ook menig Premier League clubsupporter jaloers op zou zijn. De club speelt namelijk al sinds 1889 op Molineux dat vandaag de dag 31.700 supporters kan herbergen. Het bezoekersrecord stamt uit 1939 toen er 61.315 mensen op de wedstrijd tegen Liverpool af kwamen. Door verbouwing in 1990 en 2010 kwam het stadion uiteindelijk in zijn huidige staat. Vandaag komen iets meer dan 17000 mensen af op dit duel in de middelmoot.

Dan de wedstrijd, die viel vooral op door de strijd die beide ploegen leverden. Eerste helft was Bristol City iets beter. De doelpunten vielen pas na rust. The Wolves kwamen eerst op voorsprong door Nathan Byrne kort na rust. Bristol ging op zoek naar de gelijkmaker en slaagde daar ook in door een doelpunt in de 77e minuut. In de slotfase namen de Wolves de overhand en wisten in de allerlaatste minuut het winnende doelpunt te forceren door vanuit de kluts te scoren. Door het onterechte verlies moesten de Bristol fans weer met lege handen naar huis. Al zullen ze daar ook wel enigszins gewend aan zijn omdat er al sinds 1931 niet meer is gewonnen door hun op Molineux. Wolverhampton stijgt door de zege twee plaatsten maar een zesde plek, wat recht geeft op Play Off wedstrijden voor promotie, lijkt dit seizoen te hoog gegrepen.