Accrington Stanley - Barnet 1-0

Eindelijk is het dan zo ver op 4 maart 2017, een wedstrijd van Accrington Stanley bezoeken. Accrington Stanley is in Engeland vooral bekend bij het brede publiek door een melkreclame waarin de club belachelijk wordt gemaakt. Vooral geliefd bij ons door het karakteristieke stadion. De club is het Excelsior van het Engelse profvoetbal en heeft kleinste stadion van allemaal. Hier moet binnenkort wel verandering in komen. Goede reden om voor de verbouwing eens een wedstrijd te bezoeken.

 

Op het programma staat de wedstrijd tegen Barnet, voormalig werkgever van Edgar Davids die er speler/coach was. Echt succesvol was de samenwerking niet echt, aangezien de club onder zijn leiding degradeerde. Het voorgaande seizoen wist de club uiteindelijk weer eens te promoveren. Dit seizoen doet de club het niet onverdienstelijk als promovendus met een 14e plaats op het Engelse vierde niveau. De thuisploeg vecht dit seizoen tegen degradatie en kan de punten goed gebruiken.

 

Dan de wedstrijd zelf, dat is een echte wedstrijd zoals je in de League Two kan verwachten. Bij beide teams staan voor- en achterin spelers die voornamelijk geselecteerd zijn om hun fysieke kwaliteiten. De vuurpijlen naar voren zijn talrijk, echter resulteert het helaas niet in veel kansen. Na rust komt de wedstrijd wat meer los en komt Accrington op voorsprong door een vrije trap. Barnet draait daarna de duimschroeven aan. Wat leidt wel tot een serie van kansen. De spelers van Barnet hebben het vizier niet op scherp hebben staan en dus eindigt de wedstrijd in een broodnodige 1-0 overwinning voor Accrington Stanley.