Welling United - Dartford 1-1

Omdat we toch een weekendje in Londen zijn voor de wedstrijd Brentford – Port Vale, besluiten we op vrijdag ook een wedstrijdje mee te pakken. De meest dichtstbijzijnde wedstrijd die dag is Welling – Dartford. Een derby op het vijfde niveau in Engeland of wel de Conference National.

We pakken de trein vanaf station Charing Cross om zo’n 40 minuten later in Welling aan te komen. Gelukkig zijn we dan nog ruim op tijd om wat Engelse cultuur te gaan snuiven en waar kan je dat beter doen dan in de pub. Zo’n kwartier voor de wedstrijd begeven we ons richting het stadion waar we met behulp van onze zorgpasjes, ov-chipkaart en nog wat andere pasjes studenten kaartjes weten te bemachtigen.

Eenmaal op de tribune begint de wedstrijd ook gelijk. Welling is een middenmoter in de Conference National terwijl Dartford al 10 wedstrijden op rij verloren heeft en op een na laatste staat.  Maar vandaag is het een derby en is alles anders. Dat blijkt ook tijdens de wedstrijd, als Dartford op voorsprong komt. Lang duurt die voorsprong niet want na 8 minuten maakt Welling gelijk vanuit een penal.

Als we na een pintje weer richting de tribune lopen blijkt dat de fanatieke aanhang tijdens de rust van kant zijn gewisseld en zo staan we in de tweede helft ineens tussen de uitsupporters. Op een opstootje na valt er in de tweede helft weinig te beleven en is het spel van beide ploegen bedroevend. Maar dat zal ook wel te maken hebben met dat het een wedstrijd betreft op het 5e niveau van Engeland.