Wembley Stadium | Nationaal Elftal

Wembley Stadium is gesitueerd in Wembley Park, London. Het stadion is vooral bedoeld voor voetbalwedstrijden. Zo speelt het nationale elftal van Engeland de wedstrijden hier. Ook worden de halve finales en finale van de FA Cup, de finale van de Carling Cup en play-off wedstrijden om promotie hier afgewerkt. Naast voetbal wordt het stadion gebruikt voor concerten, racewedstrijden en eens per jaar een NFL wedstrijd.
Wembley heeft een capaciteit van 90 000. Dit maakt het stadion tot de grootste van het land en na Camp Nou (Barcelona) de grootste van Europa. De bouw van het stadion kostte rond de €1 miljard. "New Wembley Stadium" zoals het stadion ook wel wordt genoemd om zich te onderscheiden van het originele, historische Wembley stadium. Dat vanaf 1880 dienst deed als voorloper van het huidige stadion. Dit stadion dat bekend stond als "The Home of Football" werd in 2000 gesloten. Pas na drie jaar was het stadion volledig afgebroken en kon men beginnen met de bouw van het nieuwe stadion. Uiteindelijk werd het nieuwe stadion geopend op 9 maart 2007.
Het meest opvallende aan het stadion is de hoge boog die aan het dak zit bevestigd. Deze feature maakt Wembley Stadium het hoogste stadion ter wereld. In 2012 zullen de Olympische Spelen van London in dit stadion worden geopend.
Een bouwwerk dat bekend staat als een van de duurste stadions ter wereld leek on het bekijken waard. Voor een stadiontour van anderhalf uur betaal je ongeveer €15,-. Je wordt dan rondgeleidt door twee medewerkers van het stadion. Alle plekken in het stadion kom je te zien. De spelerstunnel, de indrukwekkende kleedkamers, de omloop, je kan het gras voelen en je mag de FA Cup omhoog houden. Als je voldoende tijd hebt dan is het de moeite waard om dit indrukwekkende stadion te bekijken. Alhoewel je de echte Engelse voetbalsfeer niet in dit stadion zal proeven. Geschiedenis is hier nog niet geschreven, of het moet de uitschakeling van het Engels elftal voor EK 2008 zijn geweest. Tot die tijd is dit een van de vele moderne stadions die zich niet echt kan onderscheiden van andere moderne onderkomens. (Alhoewel dit wel de meest indrukwekkende van het stel is)