Werder Bremen - Fortuna Dusseldorf 2-1

18-11-2012

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat we in het Weserstadion zijn geweest voor een wedstrijd van Werder Bremen en sindsdien heeft het stadion een metamorfose ondergaan. Hoog tijd dus voor een nieuw bezoekje.

Iets na 11en rijden we de stad uit richting Bremen om twee uurtjes later in de Duitse Hanzestad aan te komen, ruim twee uur voor de aftrap dus mooi de tijd om nog even rond het stadion te hangen voor wat bier en braadworsten. Eenmaal binnen kunnen we de renovatie aanschouwen, beide korte zijden zijn namelijk compleet vernieuwd en daarmee is de capaciteit opgeschroefd naar 42800 plaatsten en die stoeltjes zijn vandaag allemaal bezet want het is ausverkauft.

Beide ploegen vertoeven in de middelmoot en dat is zeker voor de thuisclub te laag. Dus klapt Werder vanaf het begin vol op, maar tot grote spijt van heel groenwit Bremen komen de gasten uit Dusseldorf  na 10 minuten op voorsprong door strafschop. Niet veel later kan de promovendus de voorsprong verdubbelen maar Goalie Mielitz kan dat ternauwernood voorkomen. Nog voor rust zou Werder ook een penalty moeten krijgen maar de scheids denk daar anders over en dus gaan we rusten met een 0-1 stand. Na de onderbreking lukt het de thuisclub wel om te scoren, spits Petersen maakt z'n vierde seizoenstreffer en krijgt ook daarna ook nog een aantal mogelijkheden op nummer 5 maar de paal en keeper liggen in de weg. De gasten stellen daar weinig tegenover, maar als 10 minuten voor tijd Werderverdediger Lukimya zijn tweede gele kaart krijgt, lijkt een Dusseldorfer slotoffensief in het verschiet. Toch schiet Kevin de Bruyne zeven minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord. In de blessuretijd dringt Fortuna nog wat aan maar de overwinning komt niet maar in gevaar en zo wint Werder Bremen haar vijfde wedstrijd van het seizoen.