Boleyn Ground | West Ham United

West Ham United speelt in thuishaven Boleyn Ground, dat een capaciteit van 35 303 heeft. In de volksmond staat het stadion beter bekend als Upton Park, gelijk aan de locatie waar het stadion zich bevindt. Op de plaats van het stadion stond vroeger een kasteel dat eigendom was van Anne Boleyn. De gevel van het stadion van "The Hammers" bestaat nog steeds uit twee torens van het kasteel. Tijdens de oorlog is het stadion gebombardeerd, dit zorgde ervoor dat de club haar thuiswedstrijden in andere stadions diende te spelen. In deze periode noteerde de club negen overwinningen op een rij.

In 2006 was er sprake van dat West Ham United haar vertrouwde stadion zou gaan verlaten en vanaf 2012 in het nieuwe Olympisch Stadion zou gaan spelen. Echter wordt dat stadion kleiner dan Upton Park en blijft het stadion vooral bedoeld voor atletiek wedstrijden.

Het is zeer lastig om het stadion te bekijken voor de groundhopper. Er zijn wekelijks vier mogelijkheden. Van maandag tot en met donderdag om half 11 is het mogelijk tegen betaling van €15,- een stadiontour te doen. Je wordt dan rondgeleid door West Ham historicus John Helliar. Buiten de gestelde tijden is er geen mogelijkheid het stadion te bezichtigen. Wij hebben het stadion bekeken tijdens de wedstrijd West Ham United - Hull City.