West Ham United - Hull City 2-0

Vandaag staat de wedstrijd West Ham United - Hull City op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Boleyn Ground, het stadion van The Hammers. Voor deze wedstrijd heeft de thuisploeg een serie neergezet van zes wedstrijden zonder nederlaag. Vandaag kan een belangrijke stap gezet worden om definitief afscheid te nemen van de degradatiezone.

We pakken de metro vanaf het centrum richting Upton Park, de wijk waar West Ham speelt. In de metro is het nog vrij rustig. Dit komt omdat we al vroeg die kant op gaan en de Engelsen op deze woensdag gewoon aan het werk zijn. Eenmaal op Upton Park aangekomen zetten we koers naar de pub.

Voordat de wedstrijd begint is het altijd zeer gezellig in de pubs rondom het stadion. Wij kiezen ervoor om naar The Queens te gaan. De favoriete pub onder de Green Street supporters. In de mooie pub vloeit het bier rijkelijk. De supporters zetten de ene na de andere chant in om alvast in de juiste sfeer te komen. Lijflied Forever Blowing Bubbles wordt meerdere malen aangeheven. Een half uur voor de wedstrijd begint zet de menigte voet richting het stadion, wij lopen gezellig met de groep mee.

 

Eenmaal bij het stadion aangekomen gaan we door de smalle toegangspoorten richting de tribunes. Het stadion is al goed gevuld en over een kwartier zal de aftrap volgen. We zitten op de West Stand, die in 2001 is gebouwd en plaats biedt aan ruim 15 000 toeschouwers. Tijdens de opkomst van de spelers klinkt op een indrukwekkende manier het "Forever Blowing Bubbles" uit de kelen van ruim 30 000 West Ham aanhangers. Dit zorgt voor de nodige kippenvel bij een aantal van ons.

Hull City komt voor het eerst sinds 1990 op bezoek op Boleyn Ground. De laatste jaren heeft de club een enorme vlucht genomen door in vijf jaar tijd van de League Two op te klimmen naar de Premier League. West Ham United is gesteund door het thuisvoordeel en de recente vorm favoriet voor deze wedstrijd. Als om 20 uur wordt afgetrapt wordt dit direct duidelijk, de thuisploeg start furieus en zet de bezoekers direct onder druk. The Hammers krijgen wat kansjes, maar kunnen nog niet tot een uitgespeelde mogelijkheid komen. Na ruim een half uur is het, de man in vorm, Di Michele die de 1-0 op het scorebord zet. Van dichtbij glijdt hij de bal hoog in het doel. Met deze stand zal ook gerust worden.

In de rust is er tijd om even naar de ouderwetse urinoirs te gaan en om een hamburger te eten. Uiteraard gecombineerd met een Pint of Lager!

In de derde minuut van de tweede helft raakt Di Michele voor de derde keer vanavond het aluminium. Twee minuten later is het echter wel raak, topspits Carlton Cole scoort op aangeven van Di Michele voor de vijfde wedstrijd op rij. De marge van twee doelpunten lijkt een veilige. Voor Hull coach Phil Brown was dit het teken om de duurste aankoop in de geschiedenis van de club Jimmy Bullard in te laten vallen. Het jeugdexponent van West Ham United wordt hartelijk begroet door de fans. Hij laat zich direct zien, maar zijn schot van een metertje of 20 wordt gepareerd door keeper Robert Green.
Vier Minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Di Michele een publiekswissel en wordt vervangen door Savio. Savio is een dag eerder overgekomen van Brescia voor een recordbedrag van 15 miljoen pond. Hij heeft te weinig tijd om indruk te kunnen maken op het publiek, maar de verwachting is dat hij in de toekomst een belangrijke speler wordt.

De 2-0 uitslag is een goede afspiegeling van de verhoudingen. Beide ploegen hebben kansen gehad, maar West Ham United was de meest doortastende ploeg.

Na de wedstrijd wordt de overwinning gevierd in de The Queens. We genieten van de laatste Pints en zijn net op tijd om de laatste metro richting het centrum te pakken. Bij het hostel drinken we verder, totdat de tent wordt gesloten en we ook echt wel toe zijn aan ons bed. Morgen wacht namelijk weer een dag in het bruisende London en er moeten nog een aantal stadions bekeken worden!